Raskid- iskustvo koje smo svi prošli, a neki od nas i više puta. Postoje osobe koje kroz ovaj segment života prolaze lagano, osobe kojima je malo vremena potrebno kako bi prebolele bivšeg partnera, ali na žalost, češći je potpuno drugačiji scenario. Scenario u kome određeni broj dana ležimo u krevetu, kukamo nad sopstvenom sudbinom, plačemo more suza i pitamo se da li ćemo ikada više u životu biti sposobni da volimo i budemo voljeni.

Znajte, i to je u redu. U redu je da jedan vremenski period budemo „blago depresivni“ i da tugujemo, ali nikako ne smemo dozvoliti da taj period predugo traje. Zašto? Zato što je toliko prilika oko nas. Ali, sve u svoje vreme, svako ima svoj tempo, ali pre ili kasnije, svi postanemo spremni za ponovno zabavljanje u nekom trenutku.

Kada je idealan trenutak za to? Kada ćemo biti spremni da uplovimo u novu vezu? Kako i uvek u životu, kao i sa svim drugim stvarima, odgovor na to pitanje ćemo dobiti ukoliko obratimo pažnju na svoje srce, odnosno na svoje emocije.

Ako ste skoro raskinuli, jako je bitno da ne radite ništa „na silu“. Dakle, ako ste raskinuli, nemojte terati sebe da izlazite više nego obično, da odmah stupate u različite stvari sa novim ljudima, ukoliko ne osećate tako. Sve što radite „na silu“ ili „iz inata“, biće kontraproduktivno po Vas i po Vaša buduća iskustva. Ako je bivši partner našao novog partnera posle dva dana, vi ne morate da radite to isto, „na silu“. Ali, možete to uraditi, ako ste „stvore uslovi za to“. Ako zaista osećate da želite to da uradite, ako upoznate osobu koja u Vama budi nešto, slobodno možete to uraditi i istog dana kada raskinete. To „određeno vreme koje treba da prođe“ ne postoji, zapamtite to.

Znači, ukoliko vi sami osećate da ste spremni za nešto novo, samo napred. Čim osetite emocije koje vam prijaju- uzbuđenost, leptiriće u stomaku, sreću i slično– to znači da ste tada zaista spremni za ponovno zabavljanje. To se može desiti istog dana kada raskinete vezu, može se desiti posle nedelju dana, posle dva meseca, a nekome se može dogoditi i posle godinu dana. I to je takođe u redu! Nemojte se osećati loše zbog toga što jednostavno niste spremni za ulazak u nove stvari. Opet napominjemo, svi smo različiti i svi imamo svoj tempo.

Vi možete i „naterati“ sebe za zabavljanje sa novim ljudima i pre nego što ste preboleli bivšeg partnera. Ali, pitanje je je šta će vam to preuranjeno zabavljanje doneti. Zapravo, sigurno će Vam doneti emocije niske vibracije. A emocije niske vibracije će dalje uticati na to da od Univerzuma konstanto nastavljate da dobijate stvari koje će Vam izazivati iste emocije- dakle bićete nesrećni.

Zato, slobodno dajte onoliko vremena sebi koliko osećate da Vam treba. Koliko god da je to, znajte da je u redu. Nigde ne žurite, nigde ne kasnite, partner za Vas neće nikuda „pobeći“. Kada zaista budete bili spremni za ponovno zabavljanje, Vaše emocije će Vam reći, a to je biti u najbolje moguće vreme za Vas.


Leave a Reply


Prijavite se na svoj profil Napravite novi profil

×
Napravi profil Već imate profil?

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up