grickanje noktiju

Grickanje noktiju i zanoktica mnogima je navika, dok one druge iritira da to čak i gledaju, ali jedna tinejdžerka iz Sjedinjenih Američkih Država nije mogla ni zamisliti da će zbog zanoktice završiti na operacijskom stolu.

Ona je na društvenoj mreži TikTok sa svima podijelila kako je zbog grickanja zanoktica zamalo ostala bez prsta.

U snimci koju je podijelila na TikToku, a koja je postala viralna, ona je ispričala kako se 8. januara probudila sa zelenom tačkom na zanoktici.

“Mislila sam da je to modrica ili tako nešto, ali se pokazalo da je u pitanju infekcija zanoktice”, kaže ona na videu.

Ljekar joj je propisao antibiotike, ali oni nisu uspjeli zaustaviti širenje infekcije.

“Desetog januara taj dio je još više natekao, bio je crveniji, a zeleni dio se proširio, pa sam shvatila da antibiotici ne djeluju”, govori ona na videosnimci.

Kako se dva dana kasnije, 12. januara, izgled njenog prsta dodatno pogoršao i bol je bila sve jača, odlučila je potražiti rješenje na internetu.

“Pogledala sam snimku na YouTubeu 13. januara i odlučila to iscijediti, a onda sam otišla kod ljekara koji mi je rekao da moram na operaciju. Zamalo mi je amputiran prst jer sam grickala nokte”, ispričala je Lauren.

Kako bi izliječila infekciju, morala je biti podvrgnuta operativnom postupku koji se naziva “terapeutsko ispiranje”, a liječnik joj je skrenuo pažnju da se oslobodi navike grickanja noktiju jer je nekim ljudima zbog toga morao amputirati vrh prsta


Leave a Reply


Zadnje teme sa foruma
Prijavite se na svoj profil Napravite novi profil
.

 
×
Napravi profil Već imate profil?

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up