ljubav

Ljubav je…

Ljubav je često motivacija, uzrok i povod da uradimo nešto, inspiracija, ljubav je izvor života i tema najvećih umjetničkih djela, ali i glavni pokretač u našem životu. Gledajući na ljubav kroz posao, ako ga volimo, posao postaje lakše obavljen. Kada volimo ono čime se bavimo, sve smo bolji u tome, a kada nešto volimo imamo i snage za sve.

Razmišljajući ko je sve obrađivao termin ljubav, mogli bih napisati sigurno najveće listove knjige ikada. O ljubavi su mnogi pisali, a u njeno ime stvarali i ratovali, bili inspirisani ljubavlju. Neki su pokušali da je objasne, nauče, ali i za neke je predstavljala najveću patnju i bol.

Ljubav je vjerovatno najljepše i najuzvišenije osjećanje koje čovjek može osjetiti i upravo zbog nje smo spremni da uradimo bilo šta. Ali u stvarnom životu i vezi, da bi sve funkcionisalo i da biste vi sami istinski bili sretni, potrebno je i više od ljubavi. Ljubav prosto nije dovoljna, bez obzira koliko nas o tome učili filimovi, serije, književni umjetnici. Zdrav i uspješne veze su zasnovane na povjerenjeu i slobodi, kompromisima i samim osjećanjima, poštovanju. Da bi sama veza opstala, morate se truditi svakoga dana, oboje. Sve suprotno tome, nije ono što će vas činiti sretnim.

Jednom rekoše, ljubav neće uvijek biti onakva kakvom ste je zamišljali, ali će uvijek biti onakva kakvom je napravite, zajedno.

Pogledajte šta su o ljubavi rekli neki najveći umovi, umjetnici i bitne ličnosti.

” Od ljubavi se ne živi, ali se za nju gine” poslovica.

“Nema vremena za svakodnevnu dosadu. Postoji vrijeme za rad. I vrijeme za ljubav. To ne ostavlja prostor za neko drugo vrijeme” – Koko Šanel

Jedna od možda najrealnijih ” Ni haljinu ne valja krpiti, a kamoli ljubav. Bolje je otići ” – Meša Selimović

” Ljubav nema godina, ona se uvijek rađa”- Blez Paskal

” Ako voliš, niko ti ne može ništa.” – Cezar

Kada bih nastavili sa citatima o ljubavi, nikada ne bi bilo kraja. Život je kratak, volite nekoga da bi neko volio Vas.

“Ljubav je kad i sam pogled na voljenu osobu izmami osmijeh.” – Ivo Andrić


One comment:

  1. nenad

    June 5, 2019 at 4:11 pm

    ljubav je….

    Reply

Leave a Reply


Prijavite se na svoj profil Napravite novi profil
.

 
×
Napravi profil Već imate profil?

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up