trooper zadar

U Zadru je nedavno otvoren rock bar “Trooper” čiji je vlasnik Božo Matulić za Slobodnu Dalmaciju objasnio da je glavni cilj otvaranja ovog objekta bio vraćanje rokerskog duha u grad, ali i da postoji trik koji mušterije mogu iskoristiti kako bi dobili besplatno piće.

Bar je uređen u rokerskom stilu, na zidovima je moguće vidjeti fotografije Alicea Coopera, Mikkeyja Deea, Roba Halforda i mnogih drugih koji su obilježili ovaj žanr muzike.

Na ovaj način će momci obezbjediti mjesto za zabavu svim mladim i starijim rokerima koji su izgubili mjesta za provod: “Mi smo zapravo ‘ekipa s rive’, sa zidića, tamo smo se okupljali, pili i zabavljali sve dok se tu nisu otvorili restorani. Tada smo bili prisiljeni otići, ali sada želimo omogućiti ljudima mjesto za druženje uz muziku koju svi mnogo volimo”.

Cijeli bar je opremljen muzičkom opremom, a vlasnik obećava da će redovno pozivati ulične svirače i mnoge druge talentovane muzičare kako bi svi imali priliku da se dokažu u sviranju.

“Ako želite besplatno piće, odsvirajte pjesmu za njega. A oni koji žele svirati cijelu večer, oni bi mogli nešto i zaraditi”, nasmijano objašnjava.


Leave a Reply


Prijavite se na svoj profil Napravite novi profil
.

 
×
Napravi profil Već imate profil?

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

New Report

Close