Forum

Najbolje plaze u Sp...
 
Notifications
Clear all

Najbolje plaze u Splitu  

  RSS

Hrvoje
(@hrvojesp)
New Member
Joined: 4 years ago
Postovi: 3
03/03/2020 3:55 pm  

Bačvice je poznata i najpopularnija plaža u gradu. Ova plaža ima poseban duh tijekom cijele godine jer su kupači prisutni tijekom cijele godine i tijekom sva četiri godišnja doba. Jedina je pješčana plaža u gradu Splitu. Bačvice su jako plitke u udaljenosti 100 metara i pogodne su  za mnoge aktivnosti poput igranja odbojke, trčanja, skakanja i zabave. Ova plaža je uvijek puna ljudi i ne možete imati svoju privatnost. Na plaži Bačvice uvijek je velika vreva i ako nemate malo strpljenja, bolje je izbjegavati plažu Bačvice. Najpopularnija igra na ovoj posebnoj plaži je 'Picigin'. Picigin je tradicionalna, stara igra s malom lopticom koju morate udarati cijelo vrijeme rukom, ali lopta ne smije pasti u more i igra se ne smije zaustaviti. Vjerojatno je ovo jedina plaža u sklopu koje se igra 'Picigin' te je i zaštićena kao kulturna baština. Bačvice žive 24 sata dnevno, a nalaze se na području aktivnog noćnog života gdje su mnogi barovi na plaži, uključujući poznati Split Beach Festival. Morska voda je obično iznenađujuće čista tijekom dana izuzev popodnevnih sati kada se zna akumulirati jako velik broj kupača u plićaku, a morska voda se u tim slučajevima teže izmjenjuje i slabije cirkulira.

 

Trstenik plaža je najodržavanija plaža u Splitu. Ova lijepa šljunčana plaža nalazi se odmah ispod hotela Radisson Blu Split koji djelomično održava ovu plažu. Jedan dio plaže uvijek je rezerviran za goste hotela, a ostatak je namijenjen drugim ljudima i javan je. Plaža je vrlo čista i more je lijepo i čisto u svakom dijelu dana. Nalazi se na otvorenom dijelu mora i nije zaokupljen. U tom slučaju voda naizmjenično kruži i to je glavni razlog zbog kojeg je ta plaža u svakom trenutku vrlo čista. Jedan dio plaže kojim upravlja hotel je vrlo dobro opremljen s krevetima i suncobranima.oke i odmoriti se u miru. Zbog održivog upravljanja, plaža je dobila Plavu zastavu.

 

Bene

Još uvijek smo na Marjanu, na plaži koja je dio rekreativnog centra u borovoj šumi na sjeverozapadnom dijelu popularne park šume. Tamo ćete naći nekoliko igrališta za tenis, igralište za nogomet, mnoštvo atrakcija za djecu, pa i pravu teretanu na otvorenom. Također, otamo kreću i ture kajacima oko Marjana. Na Bene možete otići autobusom, ali i onako kako to vole Splićani: šetnjom kroz šumu ili uz more, ili biciklom. Ovo je mjesto vrlo popularno među obiteljima, posebno s djecom, a do Bena od Rive vozi i vlakić. More nije bistro kao na većini drugih opisanih lokacija, ali ne zbog zagađenja (svuda je dokazano čisto), nego zbog toga što ga pijesak zamuti. Na samoj plaži je i kafić, a ako želite malo osame krenite u istraživanje okolnog terena, svuda ćete naći privatnost.

 

Plaža Firule poznata je još od davnih vremena kada su naše majke kupale s djecom na ovoj posebnoj plaži s tradicijom. Uvažavajući tradiciju, ova je plaža je i daljezanimljiva za mlade majke s djecom. Firule su postale sve popularnije jer na ovom mjestu potekao teniski potencijal. Neki od sljedeće navedenih tenisača naučili su svoje prve servise upravo na Firulama: Nikola Pilić, Željko Franulović, Goran Ivanišević te Mario Ančić i Jelena Kostanić.


Citiraj
Hrvoje
(@hrvojesp)
New Member
Joined: 4 years ago
Postovi: 3
03/03/2020 4:00 pm  

Kasjuni su nesluzbena nudisticka plaza.


ReplyCitiraj
Hmm
 Hmm
(@sarajlija25)
Member Moderator
Joined: 6 years ago
Postovi: 23
06/03/2020 4:13 pm  

Bacvice su super bio sam.


ReplyCitiraj
ericajohnson3422
(@ericajohnson3422)
New Member
Joined: 1 year ago
Postovi: 1
18/01/2023 12:17 pm  

Barrels beach is not only famous for its beautiful sandy shoreline and lively atmosphere, but it also offers a unique opportunity to experience traditional games and activities like Picigin. However, it's important to note that if you're looking for a more private and peaceful experience, Bačvice beach may not be the best choice. Luckily, Culinary Solutions offers a range of other options for beach-goers, whether you're looking for a secluded spot or a lively beachside community. With our wide range of culinary and beach activities, we have something for everyone. From beach volleyball and running, to playing traditional games and enjoying a delicious meal at one of our beachside restaurants, Culinary Solutions has got you covered. Whether you're looking for a day of fun and games or a relaxing day spent by the sea, we have the perfect beach experience for you.


ReplyCitiraj
Podijeli:
Prijavite se na svoj profil Napravite novi profil

×
Napravi profil Već imate profil?

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up